lunes, 10 de diciembre de 2012

CINEMA EN VALENCIÀ projecta el docu "Una llengua que camina" de Faules Produccions
Gràcies a l´IVAC per exhibir cinema doblat al valencià!!




L'IVAC col.labora amb Escola Valenciana en el programa Cinema a l’Escola que projecta pel•lícules en valencià a 22 poblacions 


“Cinema a l’Escola” és un programa d’Escola Valenciana, que promou el cinema en valencià entre l’alumnat de les nostres comarques. Enguany arriba a la 9a edició i aquesta setmana s’han iniciat les projeccions a València ciutat. 10 pel•lícules i 4 documentals conformen el catàleg d’aquesta edició. 


"Papa, sóc una zombi", "Kérity i la casa dels conte

s", "Un gat a París", "Brave", "Pirates!", "Ice Age 4: la formació dels continents", "Els cadells i el codi de Marco Polo", "Lorax, a la recerca de la trúfula perduda", "Els nens salvatges", "Intocable", "Una llengua que camina", "Valencians de Mallorca", "El valor de les paraules" i "València necessita una cançó" són els títols escollits per a aquesta edició, pel•lícules i documentals acompayats de guies didàctiques per a treballar a l'aula.

Enguany s'enceta la 9a edició del programa "Cinema a l'Escola", Escola Valenciana ha reservat dues sales dels Yelmo Cinemes de València per projectar les pel•lícules "Brave" i "Pirates!". En total, només a la capital passaran a veure cinema en valencià vora 2.000 alumnes i l'entitat cívica estima que en seran vora uns 6.000 comptant la capital i les poblacions de l'Horta Nord i l'Horta Sud on també hi ha programades projeccions com són Alaquàs, Burjassot, Catarroja, El Puig, Godella i Silla.

En total, durant aquestos mesos es podran veure pel•lícules del catàleg que oferta Escola Valenciana a 22 poblacions del nostre territori. A part de les que ja s'han mencionat estan: Alacant, Alcoi, Agullent, Alzira, Benissa, Castelló de la Plana, Cocentaina, les Coves de Vinromà, La Pobla de Vallbona, Muro, Novelda, Ontinyent, Santa pola, Sueca i Vila-real.

En alguns casos, els ajuntaments donen suport al projecte i en altres ho han fet possible el professorat i les famílies de molts centres educatius, que han buscat espais públics per poder dur les pel•lícules en horari escolar. Així mateix, a través de les diferents Coordinadores comarcals que conformen Escola Valenciana, també s'han llogat sales de cinema comercial com ha estat el cas de València, Alacant, Ontinyent, Alzira i Castelló de la Plana.

Una de les novetats d'aquesta edició és el suport que ha donat a aquesta iniciativa d'Escola Valenciana l'Institut Valencià de Cinematografia (IVAC), amb el qual comptaran les projeccions que es facen a València ciutat, l'Alcoià i el Comtat i la Vall d'Albaida. Segons Laura Font, coordinadora de Cinema a l'Escola, "la col•laboració de l'IVAC demostra l'interés de la institució cinematografia valenciana a un projecte educatiu com el nostre, que tracta de normalitzar el valencià en un àmbit tan important com és el llenguatge audiovisual dirigit a l'alumnat".

Així mateix, Laura Font ha destacat que "els criteris de selecció de les pel•lícules atenen a l'actualitat dels títols i a la temàtica que tracten. Aquesta programació permet arribar a tots els cicles educatius des d'infantil fins a batxillerat. Els títols de producció valenciana són documentals i van dirigits fonamentalment als instituts".

No hay comentarios:

Publicar un comentario